Erkendelse 4

Naturen er rig på biodiversitet

Vi er omgivet af liv i alle mulige farver, former og størrelser. Meget liv kan vi se med vores egne øjne fx planter, svampe og dyr. Andet liv er så småt, at det kun kan ses med et mikroskop fx bakterier. Betegnelsen biodiversitet bruges om det liv, der findes overalt på kloden.

I filmen ovenover er Vera en tur på Naturama, og her hører hun om biodiversitet, økosystemer og ødelæggelse af levesteder. Filmen er udlånt fra og produceret af Videnskabsår 22.

Til filmen knytter sig en lærervejledning, hvor du bl.a finder en faglig guide og inspiration til undervisningsmoduler. Find lærervejledningen her:

Lærervejledning erkendelse 4

Rammesæt fortællingen om begreberne, når eleverne ser filmen og rul begreberne endnu mere ud med de testoteket undersøgelser, vi har foreslået herunder. Saml til sidst op ved at lade eleverne lave en model af et selvvalgt økosystem.

Testotek-undersøgelser, der passer til erkendelsen

Se også undersøgelserne i boksene nedenfor.

astra girl
Lav er en utrolig hårdfør, spændende og vigtig organisme. I skal designe en undersøgelse, hvor I finder ud af, hvilke typer af lav der vokser hvor, og hvordan I kan gruppebestemme lav - er det skorpelav, bladlav eller busklav?
Svampe er centrale brikker i økosystemet og de vigtigste nedbrydere, der findes i naturen. I skal ud og indsamle svampe, gruppere svampene, kortlægge biodiversiteten og se om I kan identificere de enkelte dele af en svamp.
Der er liv overalt, men det er ikke altid nemt at se. Vi leder efter skjult liv i tre biotoper og viser, hvordan I indsamler og observerer det, I har fundet.
I dette forsøg skal vi undersøge, om planter kan vokse i lys fra andre lyskilder end solen.
Kan I ændre på farven af en blomst med frugtfarve? Undersøgelsen viser, hvordan planters xylem fungerer og hjælper dem til at optage vand.

Find flere aktiviteter

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder. 

Skip to content