Kom i gang med ABC

Hvad er naturvidenskabens ABC?

Naturvidenskabens ABC fortæller historien om 10 vigtige og grundlæggende naturvidenskabelige erkendelser og giver inspiration til, hvordan erkendelserne og konkrete kernefaglige nedslag kan indgå i undervisningen.

Naturvidenskabens ABC er et led i den nationale naturvidenskabsstrategi, hvis to målsætninger er:

  • at flere børn og unge skal interessere sig for naturfag i folkeskolen samt vælge naturvidenskabelige gymnasiefag og erhvervsfaglige STEM-uddannelser.
  • at flere børn og unge skal være meget dygtige i naturvidenskabelige fag og erhvervsfaglige STEM-uddannelser.

naturvidenskabensabc.dk finder du alt undervisningsmateriale, der er udviklet til Naturvidenskabens ABC, fx forløb, film, inspirationsmateriale og meget andet.

astra girl

Find mindre ‘forløb’, der knytter an til en af erkendelserne

Her på testoteket.dk finder du et ‘mini-forløb’, som vi har sammensat til dig, der gerne vil gå i gang med undervisning, der relaterer til en af de 10 naturvidenskabelige erkendelser. ‘Mini-forløb’ består af en lille film, der rammesætter fortællingen, og så en række testotek-undersøgelser, der er knyttet til det faglige genstandsfelt og forslag til rammesætningen af disse undersøgelser. 

Find de 10 ‘miniforløb’ i fanerne yderst til højre.

astra girl

Holder naturvidenskaben altid?

Start hele emnet op med et sjovt eksperiment, nemlig ‘holder naturvidenskaben altid?’

Lad eleverne afprøve flogistonteorien. Flogiston-teorien blev indført i 1667 af den tyske alkymist Johann Joachim Becher. Flogiston-teorien siger, at enhver forbrændingsproces afgiver stoffet flogiston. At al stof vil tabe vægt, når det bliver afbrændt, men holder flogiston-teorien - og holder naturvidenskaben altid?

Find eksperimentet om flogiston-teorien her.

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder. 

Skip to content