Madlavning med solvarme

Byg din egen solovn

Kan man udnytte solens energi til at tilberede mad? I denne undersøgelse skal du lave en ovn, der ikke bruger elektricitet, men i stedet udnytter solens energi.

Radioaktive bananer

Undersøg, om I kan måle forøget radioaktivitet i en bananskræl som et eksempel på strålig fra en levende plante.

Gær, gift og modgift

Hvad kan slå liv ihjel, og kan modgift vække det til live igen? Tag udgangspunkt i gær, kobbersulfat og EDTA og gentag undersøgelsen med elevernes variable.

Den elektromagnetiske fjeder

Byg en simpel elektrisk motor ved hjælp af et batteri, en stak små stærke magneter og en kobbertråd.

Den elektromagnetiske gynge

I denne undersøgelse ser vi på, hvordan man kan inducere en spænding med en magnet, der kan få en anden magnet langt væk til at flytte sig.

Trådløs overførsel af strøm

Kan man få lyd gennem en overklippet høretelefon igen? Ved hjælp af to spoler undersøger i, hvordan lyd kan ‘overføres’ trådløst gennem luften ved hjælp af et magnetfelt dannet af spoler.

Hvilke materialer tiltrækkes af magneter?

Hvilke materialer tiltrækkes af magneter?

Hvilke materialer er magnetiske? Lad eleverne opstille deres egne hypoteser og undersøge, hvilke materialer der er magnetiske, og hvilke der ikke er.

Lav en magnet

Lav din egen magnet

Hvad er magnetisme, og hvad vil det sige at magnetisere? Lad eleverne gøre deres egne erfaringer med magnetisme, når de undersøger, hvordan man kan magnetisere, og hvordan man kan afmagnetisere.

33333

Metaldiskotek i vand

Vand er et super opløsningsmiddel - det kan opløse visse metaller. Normalt kan det ikke ses, men i denne undersøgelse får vi metallet til at lyse.

Krystaller på køkkenbordet

Lav jeres egne, smukke krystaller. Hvordan kan det være, at de opstår? Og hvilke stoffer kan man egentlig bruge til at lave krystaller af?

Skip to content