Undersøgelser og teknologi

Hvad er teknologi?

Teknologi er et middel, mennesket anvender til at skabe, genskabe og udvikle sine livsbetingelser, såvel materielle som ikke-materielle. 

Vi skelner mellem forskellige teknologiske hovedområder, bl.a. mekanisk teknologi, kemisk teknologi, bioteknologi og informationsteknologi, samt en række underområder, som vedrører specielle teknikker og metoder, fx svejseteknologi og genteknologi. Endvidere benyttes der et bredere udtryk som højteknologi, hvor der er tale om særlig kompliceret teknik som knytter sig til andre teknologier.

astra girl

Kategorier af teknologi

I alle forsøg på Testoteket bliver der anvendt teknologi eller teknisk udstyr. På Testoteket skelner vi mellem følgende kategorier af teknologi:

  • Teknisk udstyr (Ex. loddeudstyr eller dissektionsudstyr)
  • Analogt lavteknologisk udstyr (Ex. klassisk termometer)
  • Analogt højteknologisk udstyr (Ex. højtaler)
  • Digitalt lavteknologisk udstyr (Ex. micro:bit og scratch)
  • Digitalt højteknologisk udstyr (Ex robot eller drone)

Lær eleverne om teknologi i naturfaglige undersøgelser

astra girl
3D-print skaber en model ved, at 3D-printeren “bygger modellen op fra bunden” ved at lægge lag på lag. I skal se en video, der viser jer, hvordan en 3D-printer virker og forklarer, hvad en 3D resin-printer er.
I dette forsøg skal du bygge dit eget termometer – et instrument som gør dig i stand til at måle temperaturen.
I forsøget skal i undersøge forbrænding som dem, der foregår i en raketmotor. I skal antænde noget petroleum og undersøge dets brændbarhed.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser 

Skip to content