Solceller og energi: låge 21
  • Forside
  • >
  • 21. december: Solceller og energi

21. december: Solceller og energi

Relaterede undersøgelser
En hovercraft er et transportmiddel, der svæver hen over glatte overflader ved hjælp af en luftpude frembragt af kraftige blæsere. I dette forsøg skal du bygge en simpel model af en hovercraft.
I dette forsøg skal du bygge en simpel model af en filmfremviser, et filmhjul. Filmhjulet giver en idé om, hvordan en filmfremviser fungerede i gamle dage og giver samtidig en forståelse af, hvordan stillbilleder kan blive til en film med bevægelser.
I dag bruges robotteknologi på mange måder, og ikke kun til automatiseret industriel produktion eller til Mars-landinger. Robotteknologien bliver mere og mere synlig i din hverdag, for eksempel kan støvsugere, græsslåmaskiner og legetøj alle indeholde robotteknologiske systemer.
Vi kan stadig høre ‘spor’ fra Big Bang og universets dannelse. Og vi finder sten på Jorden, som stammer fra Solsystemets dannelse og sten fra Mars eller Månen. Hvordan opstod Solsystemet? Hvad er en meteorid, en meteor og en meteorit, og hvordan kan du genkende en sten, der kommer fra Solsystemets dannelse eller en sten, der kommer fra Mars eller Månen?

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser