Den svævende ballon

Balloner fyldt med forskellige luftarter vil enten stige til vejrs eller synke alt efter massefylden af luftarten i ballonen i forhold til luften udenom, men hvad hvis massefylden er den samme?

Hvilken elektromagnet er bedst?

Forsøg - Elektromagnetisme - Krogaardskolen_6_klasse - HCØ2020 projekt - ©Astra - Foto: Lars Bertelsen

Undersøg, hvilke søm der egner sig til at være jernkerne i en elektromagnet, og hvordan man kan gøre elektromagneten stærkere.

Hovercraft

Pust ballonen op og sæt den fast over mundstykket

En hovercraft er et transportmiddel, der svæver hen over glatte overflader ved hjælp af en luftpude frembragt af kraftige blæsere. I dette forsøg skal du bygge en simpel model af en hovercraft.

Filmhjulet – lav din egen film

Forsøgsopstilling

I dette forsøg skal du bygge en simpel model af en filmfremviser, et filmhjul. Filmhjulet giver en idé om, hvordan en filmfremviser fungerede i gamle dage og giver samtidig en forståelse af, hvordan stillbilleder kan blive til en film med bevægelser.

Bristle Bot (Børsterobot)

Børsterobot

I dag bruges robotteknologi på mange måder, og ikke kun til automatiseret industriel produktion eller til Mars-landinger. Robotteknologien bliver mere og mere synlig i din hverdag, for eksempel kan støvsugere, græsslåmaskiner og legetøj alle indeholde robotteknologiske systemer.

Vand, der kravler opad

Reagensglas

I dette forsøg kan du undersøge, hvordan trykket bevirker, at vandstanden i to glas udjævnes.

Magnetosfæren og magnetisme

Magnetosfæren og magnetisme: låge 22

I har sikkert hørt om atmosfæren, men kender I magnetosfæren? At jordens magnetfelt rækker langt ud i rummet og danner et usynligt beskyttende skjold.