Ægget i flasken

Relaterede undersøgelser
Hvad er der sket med det skidt, der var i vandet? Ville vandrenseren virke i rummet i vægtløshed? Kan man ændre på vandrenseren, så den ville virke i vægtløshed? Hvordan er det drikkevand, vi har i hanerne, blevet rent?
Normalt tænker vi på æg som noget skrøbeligt, der let bryder sammen. Her kan du teste grænserne for, hvor meget belastning et æg faktisk kan holde til.
Når en airbag folder sig ud, sker der på få millisekunder en kemisk reaktion, der skaber nok gasser til at puste airbaggen op som en ballon.
Når man ser eller læser vejrudsigten, får man altid at vide, hvor vinden kommer fra. Med dette forsøg kan du bygge dit eget instrument, der viser, hvilken retning vinden kommer fra - et godt redskab, hvis du skal lave din egen vejrudsigt. 
I dette forsøg kan du se, hvad der sker, når man blander Cola og Mentos og undersøge, hvordan får man den bedste reaktion mellem cola og Mentos.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser