Solsystemets dannelse og meteoritter
  • Forside
  • >
  • 24. december: Solsystemets dannelse

24. december: Solsystemets dannelse

Relaterede undersøgelser
Et hologram er en avanceret form for fotografi, hvor billedet viser motivet tredimensionelt og ser ud som om det har dybde. I dette illustrationsforsøg skal I se, hvordan man laver et hologram, hvorefter I skal prøve at gennemføre samme illustrationsforsøg, hvor I laver jeres eget hologram.
Bæredygtig og vedvarende energi, som solcelleenergi, har et stort potentiale. I dette illustrationsforsøg vises det, hvordan solcelleenergi kan oplagres som potentiel energi, der efterfølgende kan frigøres og benyttes som elektrisk energi (fx strøm). I får også tips til andre eksperimenter med bæredygtig energi.
Vi respirerer (trækker vejret), når vi skal skabe energi til vores livsprocesser. I respirationsprocessen er et slutprodukt CO₂. Dette CO₂ kan I måle i jeres udåndingsluft. I dette eksperiment skal I først eksperimentere med at holde vejret og måle indholdet af CO₂ i udåndingsluften. Derefter skal I designe jeres egen undersøgelse med udgangspunkt i en faktor, I tror kan påvirke indholdet af CO₂ i udåndingsluft.
3D-print er en såkaldt additiv (betyder ‘lag på lag’) produktionsmetode, hvor en model bliver skabt ved, at 3D-printeren “bygger modellen op fra bunden” ved at lægge lag på lag. I skal se en video, der viser jer, hvordan en 3D-printer virker og forklarer, hvad en 3D resin-printer er. I får ogå svar på, om man med en 3D-printer kan printe noget så detaljeret som et fingeraftryk.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser