Vægt

Forskellen mellem masse og vægt

I hverdagen vil de fleste mennesker nok sige, at en genstands 'vægt' og dens 'masse' bare er to forskellige måder at sige præcis det samme. Men de tager fejl! Undersøg her forskellen på en sodavands masse, og hvor meget den vejer. Eller med andre ord; vise forskellen mellem massen og vægten af en sodavand.

Pige smager

Sådan smager du

Smagssansen er en af dine vigtigste sanser. Når du putter noget i munden, kan du med det samme smage, om det er noget, du har godt af, eller om det er noget, du hurtigt skal af med igen. Fx sur mælk. Undersøg smagssansen og bliv klogere, på hvordan du smager på verden.

Dreng lytter

Kirkeklokken i en ske

En ske gemmer på et helt særligt lydunivers. Du kan nemlig høre lyden af en kirkeklokke i den, hvis man lytter på den rigtige måde.

4444

Er blod magnetisk

Blod indeholder jern, og jern er magnetisk - er blod så også? Undersøg, om blod er magnetisk, og lær hvad diamagnetiske og paramagnetiske materialer er.

Forbrænding af bioethanol

Bioethanol indeholder meget energi i sine kemiske bindinger. En del af den energi frigøres ved forbrænding, og derfor kan man bruge det som brændstof til biler. Undersøg, hvad der sker, når bioethanol afbrændes.

Hvordan kan planter bryde gennem asfalt?

Har du nogensinde lagt mærke til, at planter kan have så store kræfter, at de bryder op igennem asfalt? Undersøg hvordan de kan det, og hvilken funktion en cellevæg har.

Usynlighedsmaskine

Her kan man lave sin egen usynlighedsmaskine! Og samtidig lære noget om lys, materialer og brydningsindeks.

Puls mod aktivitet

Når du bevæger dig, banker dit hjerte hurtigere - pulsen stiger. Hvordan og hvor meget stiger og falder din puls ved forskellige aktiviteter? 

Alkoholers absorption af mikrobølger

En mikrobølgeovn udsender mikrobølger, som opvarmer vores mad. Det er dog ikke alt, en mikrobølgeovn er god til at opvarme.

Sjov med sæbebobler

Hvad er sæbebobler lavet af, og hvordan laver du de allerbedste? Undersøg sæbebobler på forskellige sjove måder. 

Skip to content