Workshop - CanSat 5 - Big Bang 2016
  • Forside
  • >
  • Hvordan undgår en satellit at styrte ned?

Hvordan undgår en satellit at styrte ned?

Relaterede undersøgelser
Har du nogensinde undret dig over, hvordan stjerner som vores egen sol er blevet så varme, at de begynder at brænde? Ved hjælp af en simpel cykelpumpe kan du få en lille idé om, hvad det er, der sker.
Nogle stoffer er bedre til at holde på varmen end andre. Det vil også sige, at det tager længere tid at opvarme dem. I dette forsøg kan du undersøge begrebet varmekapacitet.
I dette forsøg skal vi undersøge, hvordan acceleration påvirker tings vægt. Vi vil forsøge at finde ud af, om en helt almindelig gynge på en legeplads kan bruges til at lave frit fald – og altså vægtløshed?
Jordens akse hælder en lille smule i forhold til en vinkelret bane rundt om Solen. Vis ved hjælp af et cykelhjul, hvordan den holder sig i balance i sin bane.
Hvad er en meteorid, en meteor og en meteorit, og hvordan kan du genkende en sten, der kommer fra Solsystemets dannelse eller en sten, der kommer fra Mars eller Månen?

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser