Fugt i fundamentet

Relaterede undersøgelser
I forsøget ser vi, hvordan man mekanisk kan stabilisere i øvrigt løst sand så meget, at man kan stå på det, uden at det kollapser. Mekanisk stabiliseret råjord uden organiske materialer bruges, når vi bygger broer, fx i forbindelse med motorveje eller jernbaner. Lær om sand som et af naturens ressourcer, som vi måske snart løber tør for.
Rummad er altid på dåse, tørret, frosset, pakket i mærkelige vakuumposer. Hvorfor mon det? I dette forsøg skal du opbevare mad på forskellig vis.
Mælk har været en meget vigtig kilde til energi for mennesker op igennem historien. Men for at mennesker kan udnytte energien i mælken, skal man kunne nedbryde mælkesukker i kroppen. Det sker ved hjælp af enzymet laktase i vores tyndtarm. I dette forsøg skal du undersøge, hvordan mælkesukker kan nedbrydes af laktase.
Alger laver fremtidens rummad. I denne undersøgelse skal du producere alger og se, hvordan man skaber de rigtige vækstbetingelser for dem.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser