CO2: låge 20

20. december: CO₂

Relaterede undersøgelser
Vi kan stadig høre ‘spor’ fra Big Bang og universets dannelse. Og vi finder sten på Jorden, som stammer fra Solsystemets dannelse og sten fra Mars eller Månen. Hvordan opstod Solsystemet? Hvad er en meteorid, en meteor og en meteorit, og hvordan kan du genkende en sten, der kommer fra Solsystemets dannelse eller en sten, der kommer fra Mars eller Månen?
Et hologram er en avanceret form for fotografi, hvor billedet viser motivet tredimensionelt og ser ud som om det har dybde. I dette illustrationsforsøg skal I se, hvordan man laver et hologram, hvorefter I skal prøve at gennemføre samme illustrationsforsøg, hvor I laver jeres eget hologram.
Bæredygtig og vedvarende energi, som solcelleenergi, har et stort potentiale. I dette illustrationsforsøg vises det, hvordan solcelleenergi kan oplagres som potentiel energi, der efterfølgende kan frigøres og benyttes som elektrisk energi (fx strøm). I får også tips til andre eksperimenter med bæredygtig energi.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig Astras nyhedsbrev og få ny inspiration til din undervisning i naturfag og naturvidenskab - herunder de nyeste Testotek-undersøgelser